Reiki

Reiki is een methode om je energiebalans te herstellen en je vitaliteit te verbeteren.  Het is een Japans woord waarbij ‘Rei’  geest of ziel betekent en ‘Ki’ betekent energie, levenskracht.   Het doel is dat je via Reiki het lichaam het vermogen geeft zichzelf te genezen.  Het brengt de harmonie tussen lichaam en geest in balans, stimuleert volledige ontspanning en heft belemmeringen op.  Het is een eeuwenoude techniek. Door middel van Reiki kun je deze levensenergie weer in balans brengen. Reiki is een eenvoudige, veilige en natuurlijke manier om je gezondheid te verbeteren.  Het is geschikt voor iedereen, van jong tot oud.

Reiki helpt je bij lichamelijke klachten,  maar bij ook symptomen van stress, burn-out of depressie.  Tijdens de behandeling wordt de universele levensenergie om ons heen overgedragen op jouw lichaam.

Reiki is dus een holistische behandelmethode, dat wil zeggen dat het lichaam als geheel wordt aangepakt. Reiki werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Reiki is een van de weinige behandelmethoden die zowel preventief als curatief kan worden ingezet.

Bij een Reiki-behandeling werk ik met handoplegging.  Door de handen boven het hoofd of bepaalde delen van het lichaam te leggen, verzacht het de pijn of gaat de pijn zelfs helemaal weg.  Je hoeft enkel gemakkelijke kledij te dragen, die je kunt aanhouden.  Door de handen stroomt universele energie die alles in evenwicht brengt. De handen worden warm bij behandeling. 

Reiki is therapeutisch voor lichaam, geest en zintuigen. Tijdens de behandeling begint het reinigingsproces. Ervaar zelf de krachtige effecten van Reiki energie.  Indien ik dit aanvoel, gebruik ik ook hulpmiddelen zoals een kristal of een rustgevende muziek en aromatherapie-oliën tijdens de behandeling. Naast Reiki herstelt dit immers je  balans en biedt je een positieve mindset.

Je ligt comfortabel tijdens de Reiki-behandeling in de privéruimte van de pipowagen.  Eventueel is zitten ook mogelijk.  De behandeling duurt een uurtje.  Er zijn soms opvolgingsbehandelingen nodig voor het gewenste resultaat.   Reiki heeft geen bijwerking.

“De kennismaking met Nicky verliep heel aangenaam. Bij de eerste sessie kon ik me volledig ontspannen, kwam ik volledig tot rust. Bij de vervolgsessie kon Nicky mij nog beter helpen waarbij ze gebruik maakte van een kristallen Ankh en van zang om de behandeling dieper en intenser te maken. Ik ben echt geholpen met Reiki. ”

“Nicky gebruikte Reiki om de pijn in mijn knieën na een val te verhelpen. Al na één sessie werd de pijn minder en kon ik weer vlot staan. Na de vervolgsessie kon ik me soepel bewegen. Echt een hulp!”

Wat te doen na de sessie?

Drink zeker veel water na de behandeling ! Bij de sessie komen immers afvalstoffen vrij, en het is heel belangrijk om deze zo snel mogelijk af te voeren.

Wat is mijn opleiding ?

In de Reiki-opleiding leer je hoe je je eigen energie kunt voeden en versterken. Daarnaast leer je hoe je anderen kunt helpen hun energie in balans te brengen. Ik volgde zowel Reiki I als Reiki II bij een Reiki-Master.

Bel me op 0473/84.43.21 voor een afspraak in onze Reiki praktijk te Wetteren.Spreek je boodschap, naam en nummer in bij bezet en ik contacteer je later terug. Je kunt me vrijblijvend per mail contacteren op info@secoya.be. Meer over mij vind je op de contactpagina.

Reiki is geen vervanging voor een doktersbezoek of een behandeling via de traditionele geneeskunde.