Relaxatie

Relaxatie Klankschaal

Wat is relaxatie

Heb je behoefte aan meer ontspanning ?  Wil je je laten verwennen en een leuke me-time beleven ?

Zowel voor jou als persoon als voor groepen bied ik ontspanningssessies aan.  Vooral klankhealing, engelenmassage en voetreflexologie liggen me nauw aan het hart.  Voor kleine groepjes verzorg ik zielenzang, intuïtief schilderen of het onderdompelen in een klankbad.  

Klankhealing

Klankhealing, de weg naar lichamelijke en geestelijke rust

Bij deze op maat gemaakte sessie gebruik ik verschillende etnische instrumenten, afhankelijk van je noden op dat moment.  Zo gebruik ik vaak Indiaanse drum, ratels, diverse types van klankschalen, stemvorken, de shruti-box, het oud-Griekse monochord, het Indische harmonium en vooral de harp, al dan niet begeleid met een helende zang.   Tijdens de klankhealing lig je comfortabel op de massagetafel en laat ik de trillingen van de instrumenten door je lichaam zinderen.   Zo ontspannen je spieren en komt je geest tot rust, wat je een weldadig en voldaan gevoel geeft.

Bij een klankbad dompel ik kleine groepjes (maximum 6 personen) onder in een rustgevende en ontspannende sessie.

Engelenmassage

Engelenmassage laat je je als herboren voelen

Hierbij behandel ik je hoofd, je nek en je schouders met zachte aanrakingen.  Met etherische olie en speciale Secoya-spray zorg ik voor een zachte, zuiverende en aangename ruimte.  De geur laat je genieten en brengt je tot rust.  Via drukpunten op de oren stimuleer ik je energetische meridianen  zodat je volledig ontspant.  De nek maak ik los met massagetechnieken. 
Veelal gebruik ik hierbij kristallen en energetisch opgeladen water.  Ik sluit af met een helende zang.   Op een uur voel je je als herboren, alsof je gekoesterd wordt en in een zalige bubbel ligt.  

Een klant getuigt: “Ik vind de engelenmassage een zalige ervaring. Na de massage voel ik me echt wel rustig en viel de spanning van elke dag weg.  Tijdens de massage voel ik me tot rust komen, het doet echt wel deugd.“

Voetreflexologie

Voetreflexologie ontspant je volledig en stimuleert je organen

Hiermee stimuleer ik het zelfgenezend proces die elke mens heeft. De voeten zijn als het ware een spiegel voor het hele lichaam.  Elk lichaamsdeel heeft een corresponderende zone op de voet. Via de voeten kan men gemakkelijk de organen behandelen.
Ik gebruik daarvoor zowel ontspannende massage als diepliggende gedreven drukpuntmassage. Ik ga intuïtief te werk en voel wat nodig is.

Via talkpoeder op de voeten kan ik beter de drukpunten behandelen. Een allergische reactie vermijden we zo. Talkpoeder maakt de huid ook zacht.

Tijdens de behandeling voel je je ontspannen en slaperig worden.  Soms treedt er emotionele ontlading op of prikkelingen.

Na een voetreflex behandeling:

Na de sessie raad ik je aan veel water te drinken, zodat de negatieve effecten vermeden worden en de afvalstoffen vlugger uit het lichaam verdwijnen.

Zielenzang

Zielenzang – herontdek de vreugde van je stem

Ik vorm hierbij kleine groepjes (maximum 6 personen), waarbij we in een drumcirkel zitten.  We zingen mantra’s, experimenteren met klanken, en zingen keelklanken zoals de indianen.
Zingen werkt heel bevrijdend. Vaak willen we té veel, of leggen we de lat té hoog voor onszelf, of durven we ons onvoldoende te uiten.  Maar dit is ons opgelegd door onze cultuur, die perfectie eist.  Maar zingen is een basisexpressie en het hoeft niet perfect te zijn.   Je hoeft dus niet te kunnen zingen, iedereen vindt op deze sessie zijn of haar eigen stem terug.  Ik stimuleer vertrouwen, ontspannen en genieten.  

Zingen is vreugde, bij het zingen komen endorfines (gelukshormonen) vrij en zo is iedereen dan ook energiek en ontspannen na de zielenzang.  

Intuïtief schilderen en/of tekenen

Intuïtief schilderen en/of tekenen – breng kleur in je leven

Ook hier werken we in kleine groepjes (maximum 6 personen).   Ik voorzie alle materiaal en we werken elke keer met een thema.  We starten met een korte meditatie en ik voorzie bijstand bij vragen of blokkades.  Je hoeft dus niet te kunnen tekenen of schilderen, ieder speelt met vorm, stijl en kleur naar zijn of haar behoefte. 

Tekenen of schilderen helpt je om je geest leeg te maken, vrij van de dagdagelijkse beslommeringen.   Je legt hierbij een band naar je ziel, naar de kern van je zijn.

Intuïtief schilderen helpt bij de ontwikkeling van jou als persoon, waardoor je voor meer diepgang zorgt in je leven. 

Bij het afsluiten van de sessie zorg ik voor een uitgebreide duiding van jullie werkjes, zodat je bijleert over jezelf.

Nood aan ontspanning ? Contacteer me nu !

Bel me op 0473/84.43.21 voor een afspraak (spreek je boodschap, naam en nummer in en ik contacteer je later terug) of contacteer me vrijblijvend op info@secoya.be. Meer over mij vind je op de contactpagina